Solbränd hud och en naturlig lyster kan ge dig ett fräscht och friskt utseende, vilket många strävar efter. Men sommaren varar inte för evigt, och det gör inte din solbrända hy heller. Så hur kan du förlänga användningen av din färg så att du kan njuta av glöden lite längre? Här är några tips för att behålla den önskade färgen.

1. Exfoliera regelbundet men försiktigt

Innan du utsätter din hud för solen är det viktigt att exfoliera. Exfoliering tar bort döda hudceller från hudens yta, vilket ger en mer enhetlig färg. Det är dock viktigt att vara försiktig och inte exfoliera för hårt, eftersom det kan skada huden och göra den mer sårbar för solskador.

2. Fukt, fukt, fukt!

Efter solbad är det viktigt att återfukta huden väl. Använd en bra fuktkräm, gärna en med aloe vera, som har en kylande effekt på solbränd hud. Återfuktad hud behåller sin bruna färg längre.

3. Drick mycket vatten

Återfuktning kommer inte bara utifrån. Det är lika viktigt att dricka mycket vatten, eftersom väl återfuktad hud håller färgen bättre.

4. Undvik varma bad och duschar

Varma bad kan torka ut huden och påskynda bortfallet av döda hudceller, vilket kan minska varaktigheten av din solbränna. Gå till ljummet vatten istället och klappa huden torr istället för att gnugga med handduken.

5. Använd solkräm

Även om du redan har blivit färgad måste du fortsätta att skydda din hud från solens strålar. Solskyddsmedel hjälper till att förhindra sveda, vilket kan leda till flagnande hud och minska livslängden på din kostym.

6. Överväg självbrunare

Om du känner att din färg börjar blekna, överväg en självbrunare för att förlänga din glöd. Det finns många produkter på marknaden och det kan vara en djungel att hitta i. För en guide till de bästa produkterna och hur du använder dem kan du besöka https://mellolandet.com/ som har många goda råd och tips.